Vanilkový krém30

Vanilkový krém

Suroviny

  • 1/4 litra vody
  • 50 g zomletej pšenice
  • 1 lusk vanilky
  • 1 žĺtok
  • lyžica medu
  • 100 ml sladkej smotany
  • 3 lyžice čučoriedok

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vodu s múkou privedieme do varu a necháme vychladnúť. Vanilkovú dreň so žĺtkom a medom pridáme do vychladnutého krému. Opatrne vmiešame tuhú šľahačku. Priamo na dezertných miskách potom dozdobíme čučoriedkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa