Vajíčkovo-pohánková polievka30

Vajíčkovo-pohánková polievka

Suroviny

  • 3 mrkvičky
  • 3-4 polievkové lyžice pohánky
  • žĺtok
  • rasca
  • trochu oleja
  • dojčenská voda

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji osmažíme na kolieska pokrájanú mrkvičku a pridáme vodu. Varíme, kým trochu nezmäkne, potom pridáme pohánku, rascu a keď je všetko mäkké, vlejeme roztrepaný žĺtok a dovaríme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa