Vajíčková nátierka30

Vajíčková nátierka

Suroviny

  • 6 vajec uvarených natvrdo
  • 100 g mäkkého masla
  • 80 g Lučiny
  • 2 lyžice majonézy
  • 2-3 sterilizované uhorky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pažítka
  • reďkovky

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia prekrojte, žĺtky vyberte a vymiešajte so zmäknutým maslom, s majonézou a Lučinou. Bielky nadrobno nasekajte a pridajte k vymiešaným žĺtkom. Uhorky nadrobno pokrájajte a spolu s nasekanou pažítkou vmiešajte do nátierky. Ochuťte soľou a čiernym korením, natrite na chlieb a podávajte s reďkovkami a pažítkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa