Vajcový pohár45

Vajcový pohár

Suroviny

  • 3 vajcia
  • šalátová uhorka
  • 1,5 plátka čierneho ražného chleba (môže byť aj slnečnicový)
  • 150 g bylinkového tvarohu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia povarte 8-9 minút vo vriacej vode. Šalátovú uhorku (neošúpanú) po dĺžke prekrojte a odstráňte zrniečka. Dužinu pokrájajte na kúsky. Očistené vajcia pokrájajte na plátky a chlieb nahrubo rozmrvte. Do pohára dajte vrstvu uhoriek, bylinkového tvarohu, rozmrveného chleba a plátky vajca. Osoľte a okoreňte. Pred podávaním odložte do chladu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa