Vajcovo-jablčná pochúťka30

Vajcovo-jablčná pochúťka

Suroviny

  • 4 celé vajcia
  • 100 g jabĺk
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 g zemiakov
  • 50 g šunky
  • 50 g sterilizovaných uhoriek
  • 20 g oleja
  • soľ
  • Worcesterovu omáčku
  • práškový cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia uvarené na tvrdo očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Očistené jablká, uvarené zemiaky, kyslé uhorky a šunku pokrájame na jemné rezance alebo kocky. Zmes potom osolíme, pokvapkáme olejom, worcestrom a zjemníme trochou cukru.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa