Vajcové mafiny s prosciuttom30

Vajcové mafiny s prosciuttom

Suroviny

  • 200 g cukety
  • 4 vajcia
  • 80 g prosciutta
  • soľ
  • korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú cuketu nastrúhajte a vytlačte z nej prebytočnú šťavu. Zmiešajte ju s vajcami, osoľte a okoreňte. Otvory vo forme na mafiny vymastite jemne olejom a vysteľte prosciuttom. Zmes rovnomerne rozložte do otvorov s prosciuttom a pečte pri 200 °C asi 25 minút do zlatista.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa