Vajcové mafiny s prosciuttom30

Vajcové mafiny s prosciuttom

Suroviny

  • 200 g cukety
  • 4 vajcia
  • 80 g prosciutta
  • soľ
  • korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú cuketu nastrúhajte a vytlačte z nej prebytočnú šťavu. Zmiešajte ju s vajcami, osoľte a okoreňte. Otvory vo forme na mafiny vymastite jemne olejom a vysteľte prosciuttom. Zmes rovnomerne rozložte do otvorov s prosciuttom a pečte pri 200 °C asi 25 minút do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa