Vajcové mafiny s prosciuttom30

Vajcové mafiny s prosciuttom

Suroviny

  • 200 g cukety
  • 4 vajcia
  • 80 g prosciutta
  • soľ
  • korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú cuketu nastrúhajte a vytlačte z nej prebytočnú šťavu. Zmiešajte ju s vajcami, osoľte a okoreňte. Otvory vo forme na mafiny vymastite jemne olejom a vysteľte prosciuttom. Zmes rovnomerne rozložte do otvorov s prosciuttom a pečte pri 200 °C asi 25 minút do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa