Vajcová tlačenka45

Vajcová tlačenka

Suroviny

  • 150 ml vody
  • 4 vajcia (uvarené natvrdo)
  • 200 g jemnej šunky
  • 2 kyslé uhorky
  • 2 veľké plátky
  • kapie
  • 220-250 ml majonézy
  • 1,5 l hovädzieho vývaru
  • ľubovoľná zelenina ako príloha, potravinárska fólia

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Asi 1 hodinu pred prípravou dajte napučať želatínu do 150 ml vody. Olúpané vajcia, šunku, uhorky a kapiu nakrájajte na drobné kúsky. Pridajte majonézu a všetko spolu premiešajte. Napučanú želatínu dajte do teplého vývaru, dobre premiešajte a pridajte všetky nasekané ingrediencie s majonézou. Formu na srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou, vlejte pripravenú masu a nechajte stuhnúť. Potom vložte aspoň na hodinu do chladničky. Podávajte nakrájané na plátky a s čerstvou zeleninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa