Ultra rýchle carbonara s hráškom15

Ultra rýchle carbonara s hráškom

Suroviny

  • 400 g malých cestovín (mušličky)
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 1 cibuľa
  • 125 g slaniny
  • 100 g parmezánu
  • 6 vajec
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Na posledné 2 minúty k nim pridajte hrášok. Ošúpte cibuľu a nasekajte ju najemno. Slaninu nakrájajte na menšie kúsky. Parmezán nastrúhajte najemno. Vajcia, tri štvrtiny parmezánu a 4 až 5 lyžíc vody z cestovín vymiešajte a dochuťte soľou a korením. Na suchej panvici opečte slaninku dochrumkava, pridajte cibuľu a krátko opekajte. Cestoviny s hráškom zlejte, zamiešajte cibuľovo-slaninovú zmes a následne aj vajcovú zmes. Premiešajte, posypte parmezánom a okamžite podávajte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa