Uhorková polievka s kabanosom 30

Uhorková polievka s kabanosom

Suroviny

  • 1 kg uhoriek
  • 1 cibuľa
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g klobásy kabanos
  • 1 menší zväzok kôpru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo
  • kyslá smotana na podávanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uhorky ošúpte, rozpoľte, jadierka vyškrabte lyžičkou a nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. V hrnci rozhorúčte 3 lyžice masla, pridajte cibuľu a asi 5 minút opekajte dosklovita. Po 4 minútach pridajte uhorky. Zalejte 500 ml vody a vývarom. Priveďte do varu a asi 10 minút varte.

Klobásu nakrájajte na kolieska. Na panvici rozhorúčte lyžicu masla a pridajte kolieska klobásy. Opekajte asi 4 minúty. Kôpor opláchnite, osušte a lístky natrhajte. Zopár odložte bokom na ozdobu, zvyšok nasekajte. Polievku dochuťte kôprom, soľou a korením. Podávajte ju s kopčekom smotany a kolieskami klobásy, posypanú kôprom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa