Tvarohový závin s hroznom30

Tvarohový závin s hroznom

Suroviny

  • 2 pláty štrúdľového cesta
  • 2 lyžice masla
  • 200 g bieleho bezkôstkového hrozna
  • práškový cukor na posypanie
  • Plnka: 400 g ricotty
  • 2 žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pláty štrúdľového cesta na 10 minút prikryte vlhkými utierkami. Potom potrite rozpusteným maslom, zakryte druhým plátom a takisto ho potrite rozpusteným maslom. Žĺtky premiešajte s práškovým cukrom, pridajte ricottu, škoricový a vanilkový cukor, citrónovú šťavu a premiešajte. Asi 3 cm od okrajov rozotrite plnku a posypte hroznom. Okraje preložte cez plnku a po dĺžke stočte. Závin preneste na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa