Tvarohový sušienkový koláč s mangom15

Tvarohový sušienkový koláč s mangom

Suroviny

  • 150 g kakaových sušienok
  • 100 g jogurtového masla
  • 2 ks manga
  • 6 plátkov želatíny
  • 400 ml bieleho jogurtu
  • 400 g čerstvého tvarohu
  • 70 g jemného kryštálového cukru
  • čerstvú citrónovú medovku na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sušienky nasypeme do pevného igelitového vrecúška a valčekom na cesto ich rozdrvíme najemno. Sušienkovú strúhanku nasypeme do misy. V malom kastróliku pomaly roztopíme maslo. Tekuté a mierne vychladnuté zmiešame so sušienkovou strúhankou.Dno tortovej formy s priemerom 24 cm zľahka vymastíme a vyložíme kolieskom papiera na pečenie. Naplníme pripravenou sušienkovo-maslovou zmesou a naplocho utlačíme lyžicou. Naplnenú formu odložíme do chladničky.

Pripravíme mangových zajačikov: Mango olúpeme, dužinu pokrájame na tenké 2 až 3 mm hrubé plátky. Pomocou vykrajovacej formičky z plátkov manga vykrojíme 12 zajačikov. Zajačiky preložíme na tanier, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu. Zvyšnú mangovú dužinu pokrájame na malé kocky. Pripravíme tvarohovú plnku: Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Jogurt, tvaroh a cukor dáme do misky a ručným šľahačom dôkladne vymiešame, cukor sa musí rozpustiť. Namočenú želatínu preložíme do malého kastrólika. Na miernom ohni za stáleho miešania pomaly rozpustíme.

Potom odstavíme a do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 lyžice tvarohovej masy. Ochutenú želatínu vzápätí vmiešame do tvarohovej masy a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame pokrájanú mangovú dužinu. Tvarohovú plnku rozotrieme na vychladený sušienkový základ vo forme. Povrch rovnomerne uhladíme stierkou. Tortu odložíme minimálne na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním dezert obložíme mangovými zajačikmi a posypeme posekanou medovkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa