Tvarohové tyčinky45

Tvarohové tyčinky

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g masla
  • 1 vajce
  • soľ
  • rasca

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na doske spracujeme múku, tuk a tvaroh na hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Celý povrch potrieme vajcom, posolíme a posypeme rascou. Kolieskom pokrájame na tyčinky široké asi 1 cm, poukladáme ich na plech a dáme upiecť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa