Tvarohové pirohy45

Tvarohové pirohy

Suroviny

  • 600 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 200 g polohrubej múky
  • štipku soli
  • rozpustené maslo na poliatie
  • Na plnku: 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 žĺtok
  • práškový cukor
  • 1 lyžicu pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • soľ
  • Na malinovú omáčku: 200 g mrazených malín
  • hnedý cukor podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvarené v šupke nechajte vychladnúť, potom ich očistite, nastrúhajte a zľahka osoľte. Pridajte vajce, preosiatu múku a vymieste tuhšie cesto. Cesto rozvaľkajte na plát a vykrojte z neho kolieska. Do stredu dajte po lyžičke tvarohovej plnky – urobíte ju zmiešaním tvarohu, žĺtka, cukru, pudingového prášku a štipky soli.

Naplnené kolieska preložte napoly a okraje dobre zlepte, aby plnka nevytiekla. Pirohy zľahka povarte v mierne osolenej vode. Pripravte malinovú omáčku: V malom hrnci na slabom ohni uvarte maliny osladené cukrom. Prepasírujte cez sitko, aby ste z malín odstránili zrniečka. 5. Uvarené pirohy nechajte dobre odkvapkať, rozdeľte na taniere, polejte maslom a malinovou omáčkou. Môžete podávať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa