Tvarohové knedle s jablkami45

Tvarohové knedle s jablkami

Suroviny

  • 300 g tučného tvarohu
  • 1 lyžicu práškového cukru
  • 40 g masla
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 1 - 2 vajcia
  • 2 lyžice detskej krupice
  • polohrubú múku
  • nastrúhanú kôru z pol citróna
  • 1 - 2 jablká
  • mletú škoricu
  • 150 g rozpusteného masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • práškový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Do tvarohu pridajte vymiešané maslo s cukrom, vajce, nastrúhanú citrónovú kôru, detskú krupicu a kypriaci prášok. Prisypte toľko polohrubej múky, aby ste vypracovali polohustejšie cesto. Ošúpané jablko nakrájajte na menšie kúsky. Z cesta odoberajte menšie kúsky a tvarujte z nich menšie placky. Do stredu placky dajte kúsok jablka a zabaľte. Varte asi 10 minút vo vode. Rozpustené maslo ochuťte mletou škoricou a vanilkovým cukrom. Uvarené knedle posypte mletou škoricou, polejte ochuteným maslom a posypte práškovým cukrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa