Tvarohové guľky v rajčiakovej omáčke30

Tvarohové guľky v rajčiakovej omáčke

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • 100 g krupice
  • 1 žemľa
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžička masla
  • soľ
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice rajčiakového pretlaku
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 kyslá smotana

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tvaroh dáme do misky, pridáme pokrájanú, mliekom pokvapkanú žemľu, krupicu, maslo, vajce, posekanú petržlenovú vňať, osolíme a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré varíme v osolenej vode 5 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a za stáleho miešania opražíme. Zalejeme vodou, pridáme rajčiakový pretlak, bobkový list, osolíme a za stáleho miešania povaríme. Do rajčiakovej omáčky vložíme tvarohové guľky, krátko povaríme, pokvapkáme kyslou smotanou a podávame.

Autor: Magda Jendželovska, Sečovce

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa