Tuniakové farfale s hríbami45

Tuniakové farfale s hríbami

Suroviny

  • 500 gr farfal (cestovinové mašličky)
  • 60 gr masla
  • 1 PL olivového oleja,1 cibuľa,1 strúčik cesnaku-pretlačiť,120 gr hríbov
  • 250 gr sladkej smotany
  • 450 gr tuniaka v konzerve
  • 1 PL citronóvej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uvaríme farfale, pokiaľ sa farfale varia pripravíme omáčku: maslo a olej zohrejeme na hlbšej panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a pražíme do zmäknutia na slabom ohni, pridáme nakrájané hríby a pražíme ešte 2 min. Pridáme smotanu a dáme silnejší oheň nech zovrie. Potom zmenšíme oheň a necháme pomaly vrieť až do zhustnutia, stále miešame. Pridáme tuniaka a citronovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti a ešte trochu povaríme. Nakoniec omáčkou prelejeme cestoviny.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa