Tuniaková nátierka15

Tuniaková nátierka

Suroviny

  • 1 konzerva tuniaka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rajčinový pretlak (kečup)
  • horčica

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zlejeme prebytočnú šťavu alebo olej z konzervy, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a všetko primerane zmiešame spolu s pretlakom a asi 1 lyžicou horčice (pretlak alebo horčicu môžeme pridať podľa chuti).

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa