Treska s kôprovým pestom45

Treska s kôprovým pestom

Suroviny

  • 2 filety tresky
  • soľ
  • maslo
  • balkánsky syr
  • NA PESTO: pol hrnčeka kôpru
  • 1 hrnček petržlenovej vňate
  • pol hrnčeka mandlí
  • 3 lyžice olivového oleja
  • kôra z polovice biocitróna
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tresku osoľte a na strednom ohni opekajte na masle z každej strany asi 3 minúty. Pesto pripravte rozmixovaním všetkých ingrediencií na hladkú hmotu. Preložte ho do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a odložte do chladu. Na teplú tresku natrite hrubšiu vrstvu kôprového pesta, preložte plátkami paradajky a posypte rozdrobeným syrom. Podávajte s opekaným zemiakmi a so zelenými fazuľkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa