Tofu s lahodnou kukuricou30

Tofu s lahodnou kukuricou

Suroviny

  • 50 g kukurice z konzervy
  • 50 g údeného tofu
  • jedna smotana
  • stredne veľká cibuľa
  • kari
  • sójová omáčka
  • olej
  • worchesterova omáčka
  • vegeta na dochutenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tofu pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme tofu a dochutíme sójovou omáčkou, worchestrom, vegetou a kari korením. Po niekoľkých minútach pridáme kukuricu a celú zmes podlejeme vodou, tak aby sa mohla chvíľu dusiť. Po odstavení z ohňa pridáme smotanu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa