Tofu na uhorský spôsob45

Tofu na uhorský spôsob

Suroviny

  • 400 g doma marinovaného (alebo kúpeného lahôdkového) tofu
  • 200 g hydinovej šunky
  • 150 g údeného tofu
  • 4 menšie papriky
  • 6 - 8 paradajok
  • jedna veľká cibuľa ( v lete použijeme mladú cibuľku aj s vňaťou )
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • olej
  • mletá sladká i palivá paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • sendvič nakrájaný na plátky

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú šunku, papriky, paradajky, prelisovaný cesnak s paradajkovým pretlakom a mletou paprikou. Podusíme. Osolíme, okoreníme a tesne pred dokončením pridáme na kocky pokrájané údené tofu. Medzitým opečieme na oleji plátky marinovaného tofu, ktoré sme dali do marinády už predošlý deň. Na tej istej panvici opečieme aj plátky sendviča. Hotové servírujeme nasledovne: na tanier položíme sendvič, naň plátok marinovaného tofu a potom zmes dusenej zeleniny, šunky a údeného tofu. Ozdobíme čerstvou zeleninou. Tofu na uhorský spôsob je vhodné na pohostenie pre nečakanú návštevu i na občerstvenie v prírode.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa