Tiramisu s malinami a brandy30

Tiramisu s malinami a brandy

Suroviny

  • Na kávový dip: 500 ml vychladnutej kávy
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 50 ml brandy
  • Na krém: 500 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 40 piškót savoiardi
  • 300 g malín
  • Na ozdobu: kakaový prášok
  • lístky medovky
  • maliny

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mascarpone dobre vymiešame s tvarohom, s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme smotanu a po častiach ju zľahka zapracujeme do krému. Polovicu piškót krátko namočíme z oboch strán do kávového dipu a uložíme do obdĺžnikovej misy. Na vrstvu piškót poukladáme maliny, nanesieme krém a opäť poukladáme namočené piškóty. Nasleduje vrstva malín a krému. Dezert odložíme do chladu aspoň na 12 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním posypeme tiramisu kakaom, ozdobíme malinami a lístkami medovky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa