Tilapia s orieškovou krustou30

Tilapia s orieškovou krustou

Suroviny

  • 2 filety z tilapie alebo z morského čerta
  • bylinky podľa chuti
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • NA KRUSTU: za hrsť opečených olúpaných lieskových orieškov
  • 1 strúčik cesnaku
  • lyžička postrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ingrediencie na krustu vložte do mixéra a iba niekoľkými pulzmi rozdrvte na hrubšiu pastu. Filety ryby jemne osušte, osoľte, okoreňte, rozdeľte na ne orieškovú krustu a mierne pritlačte. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 až 20 minút.Podávajte s podusenými paradajkami, posypané nasekanými bylinkami a opečeným chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa