Tilapia s orieškovou krustou30

Tilapia s orieškovou krustou

Suroviny

  • 2 filety z tilapie alebo z morského čerta
  • bylinky podľa chuti
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • NA KRUSTU: za hrsť opečených olúpaných lieskových orieškov
  • 1 strúčik cesnaku
  • lyžička postrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ingrediencie na krustu vložte do mixéra a iba niekoľkými pulzmi rozdrvte na hrubšiu pastu. Filety ryby jemne osušte, osoľte, okoreňte, rozdeľte na ne orieškovú krustu a mierne pritlačte. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 až 20 minút.Podávajte s podusenými paradajkami, posypané nasekanými bylinkami a opečeným chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa