Teplý hermelínový šalát s brusnicovou zálievkou15

Teplý hermelínový šalát s brusnicovou zálievkou

Suroviny

  • 1 balenie zmesi šalátových listov (asi 150 g)
  • 1 zrelá hruška alebo šťavnaté jablko
  • 1 hermelín
  • Na zálievku: 2 lyžice brusnicového kompótu alebo džemu s kúskami brusníc
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hrušku alebo jablko olúpeme, rozkrájame na štvrtiny, vyrežeme jadrovník a pokrájame na tenké plátky. Hermelín rozkrojíme na 8 dielikov. Do 2 malých zapekacích misiek rozdelíme pokrájané ovocie a naň poukladáme kúsky hermelínu. Zapekacie misky dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a keď sa syr začne trocha roztekať, vyberieme ich a položíme na šalátový mix na tanieroch. Na zálievku zmiešame brusnicový kompót alebo džem, olivový olej a citrónovú šťavu. Prelejeme teplý syr s ovocím a ihneď podávame s  čerstvým bielym pečivom alebo opečenou bagetou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa