Teľacie mäsko na šlahačke45

Teľacie mäsko na šlahačke

Suroviny

  • 1kg teľacieho mäsa,1,5kg očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov
  • 0,5l šľahačkovej smotany 33%

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na dno jenskej misy dáme pár kvapiek olivového oleja, naukladáme plátky mäsa, na mäso naukladáme kolieska zemiakov, zalejeme obidvoma šľahačkami, dáme piecť na 50minút prikryté vrchnákom na 200°C a potom odokryté 10 minút nechať zapiecť do červenkasta......nič sa nemusí soliť (šľahačka je slaná dosť), preto je tento recept vhodný pre srdciarov a deti....kto chce dosolí si na tanieri.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa