Teľacie kotlety so zeleninou30

Teľacie kotlety so zeleninou

Suroviny

  • 800 g teľacích kotliet
  • 40 g masla
  • 2 kukurice
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 kocku hovädzieho bujónu Podravka
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masle zo všetkých strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto. Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany. Zľahka osolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších osem minút. Na omáčku pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme domäkka. Prilejeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón a povaríme. Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a krátko povaríme. Teľacie kotlety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa