Tekvicová krémová polievka30

Tekvicová krémová polievka

Suroviny

  • 500 g tekvice (najlepšie Hokkaido)
  • 100 g póru
  • 1 PL masla
  • 1/8 l bieleho vína
  • 1/2 l hovädzieho vývaru
  • 1 PL balsamica
  • mletý zázvor
  • majoránka
  • muškátový orech
  • čierne korenie
  • kmín
  • soľ
  • smotana
  • tekvicový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umytú a odkôstkovanú tekvicu nakrájame na kocky a spolu s nakrájaným pórom krátko opražíme na masle. Zalejem vínom a vývarom a necháme približne hodinu dusiť. Masu rozmixujeme a pridáme balsamico. Nakoniec ochutíme zvyšnými koreninami. Prípadne ešte raz zmixujeme, aby bola hmota jednotná. Pred podávaním vmiešame trochu tekutej smotany do polievky a na tanieri ozdobíme šľahačkou a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa