Tatárska omáčka15

Tatárska omáčka

Suroviny

  • majonéza
  • kyslé uhorky (nastrúhať)
  • cibuľa (najemno nakrájať)
  • korenie mleté
  • nálev z uhoriek
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky prísady postupne zmiešame, dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsám, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine, alebo k čerstvým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak vložíme do mlieka chrenový list, mlieko neskysne a zostane sladké aj niekoľko dní.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa