Talianske mafiny45

Talianske mafiny

Suroviny

  • CESTO: 140 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 200 ml acidofilného mlieka
  • 1 vajce
  • 100 ml rozpusteného masla
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • kakao na ozdobenie
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • KRÉM: 250 g mascarpone
  • 80 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 150 ml smotany na šľahanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krupicový a vanilkový cukor, acidofilné mlieko, vajce a maslo vyšľahajte metličkou. Pridajte zmes múky, kypriaceho prášku a sódy bikarbóny a premiešajte. Jamky na plechu vymažte maslom a naplňte do dvoch tretín cestom. Pečte 20 minút pri teplote 175 °C. Instantnú kávu zalejte 100 ml vriacej vody a nechajte vychladnúť. Mascarpone zmiešajte s cukrom a vanilkovým extraktom a postupne primiešajte šľahačku. Z upečených mafinov zrežte vršky a lyžičkou vydlabte jamku. Steny jamiek pokvapkajte kávou, naplňte polovicou krému, zakryte vrškami, pokvapkajte kávou, ozdobte zvyšným krémom a posypte kakaom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa