Sýta fazuľová polievka s cestovinou45

Sýta fazuľová polievka s cestovinou

Suroviny

  • 2 hrste suchej farebnej fazule
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • zelená vňať z petržlena
  • zeleru a pod.
  • soľ
  • čierne korenie celé
  • na zápražku: olej
  • hladká múka
  • červená sladká paprika; príloha: cestovina mušličky alebo kocky

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Fazuľu dáme variť najlepšie do tlakového hrnca, k skoro uvarenej fazuli pridáme soľ, čierne korenie, mrkvu, petržlen. Keď je všetko uvarené pridáme zápražku pripravenú z oleja, hl. múky, červenej papriky a zaliatou vodou. Polievku necháme prejsť varom so zelenou vňaťou, aby nám zavoňala. Dochutíme vegetou. Osobitne si uvaríme cestovinu. Polievku podávame na tanieri s cestovinou zaliatou fazuľovou polievku. Je výborná, sýta.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa