Syrový šalát labužníka30

Syrový šalát labužníka

Suroviny

  • 100 g tvrdého syra
  • 150 g mäkkej salámy
  • 1 hermelín
  • 2 vajcia natvrdo
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 cibuľa
  • 1 majonéza
  • soľ
  • korenie
  • biele víno

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Majonézu zriedime vínom alebo mliekom a vmiešame do nej pokrájaný hermelín, tvrdý syr, salámu, varené vajcia, uhorky a cibuľu. Celú zmes dochutíme soľou a koreninami. Podávame so zeleninou a chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa