Syrovo-zemiaková polievka30

Syrovo-zemiaková polievka

Suroviny

  • 2 syry Apetito
  • mlieko
  • zemiaky
  • vodu
  • hladkú múku
  • vegetu
  • cibuľu
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masle opečieme cibuľu do sklovita. Pridáme 1 lyžicu hladkej múky, podľa toho koľko je polievky, tj. primerane. Zalejeme vodou, pridáme vegetu a zemiaky pokrájané na kocky. Uvaríme do mäkka a pridáme rozšľahané 2 syry veľkých kociek Apetito. Vlejeme do polievky a prevaríme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa