Syrovo-mäsové hrianky45

Syrovo-mäsové hrianky

Suroviny

  • 6 plátkov hriankového chleba
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 6 plátkov ementálu
  • olivový olej
  • vegeta
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso osolíme, okoreníme, opaprikujeme a posypeme vegetou. Restujeme ho štvrť hodiny na rozohriatom oleji. Hriankové chleby zľahka opečieme. Mäso rozdelíme na hrianky a naň uložíme plátky syra. Zapečieme v rúre alebo mikrovlnke pokiaľ sa syr neroztaví. Podávame samostatne alebo so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa