Syrové palacinky45

Syrové palacinky

Suroviny

  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 10 lyžíc hladkej múky
  • 200 g topeného syra
  • 2 lyžice horčice
  • pažítka
  • soľ
  • olej na opekanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mlieko, vajcia a múku spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť. Na jemne pomastenej panvici upečieme palacinky, ktoré odložíme na teplé miesto. Syr zmiešame spolu s horčicou a podľa chuti s nasekanou pažítkou a štipkou soli. - Každú palacinku naplníme syrovou plnkou a zrolujeme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak varíme knedle vo vode, nebudú slizké, ak do knedľového cesta pridáme na hrot noža sódy bikarbóny.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa