Syrové kura45

Syrové kura

Suroviny

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g syra Niva
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 2,5 dl sladkej smotany
  • 2 celé cibule
  • olej
  • biele korenie
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme nakrájanú Nivu a necháme ju pomaly rozpustiť. Okoreníme,  pridáme smotanu a omáčku dohladka vymiešame. Napokon pridáme vlašské orechy. Kuracie mäso naklepeme, posolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Takto pripravené mäso prelejeme omáčkou a servírujeme s ryžou alebo so zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa