Syrové krokety 45

Syrové krokety

Suroviny

  • 100g nahrubo postrúhaného tvrdého syra
  • 2 rožky z predošlého dňa
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 vajcia z toho 1 vajce uvarené natvrdo
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • 1 malá cibuľa
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rožky nakrájame na malé kocky, dáme do misy, pokropíme mliekom a necháme postáť. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji. Petržlenovú vňať posekáme nadrobno spolu s uvareným vajíčkom a aj s vychladnutou cibuľou dáme do misy k rožkom. Pridáme rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, vegetu a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme menšie krokety, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakmi zmiešanými s opečenou cibuľou a červenou paprikou. Ozdobíme šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa