Syrové koláčiky s klobásou15

Syrové koláčiky s klobásou

Suroviny

  • Na cesto: 250 g hladkej múky
  • 150 ml vlažnej vody
  • 1 lyžičku sušeného droždia
  • soľ
  • Na plnku: 300 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľu
  • olej
  • 100 g syru Niva
  • 30 g čerstvého syra
  • 2 vajcia
  • 1-2 údené klobásy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • celú rascu

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku zmiešajte so sušeným droždím, soľou, vlažnou vodou a vypracujte hladké cesto. Z cesta urobte valček a pokrájate ho na rovnaké kúsky. Pripravte plnku: Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte scedenú kapustu, posypte rascou a spolu pár minút poduste. Celé vajcia rozšľahajte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, pridajte postrúhaný syr, čerstvý syr, vychladnutú kapustu a premiešajte. Každý kúsok cesta rozvaľkajte na tenkú placku a uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Navrstvite plnku, pridajte kolieska klobásy a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa