Syrové koláčiky s klobásou15

Syrové koláčiky s klobásou

Suroviny

  • Na cesto: 250 g hladkej múky
  • 150 ml vlažnej vody
  • 1 lyžičku sušeného droždia
  • soľ
  • Na plnku: 300 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľu
  • olej
  • 100 g syru Niva
  • 30 g čerstvého syra
  • 2 vajcia
  • 1-2 údené klobásy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • celú rascu

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku zmiešajte so sušeným droždím, soľou, vlažnou vodou a vypracujte hladké cesto. Z cesta urobte valček a pokrájate ho na rovnaké kúsky. Pripravte plnku: Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte scedenú kapustu, posypte rascou a spolu pár minút poduste. Celé vajcia rozšľahajte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, pridajte postrúhaný syr, čerstvý syr, vychladnutú kapustu a premiešajte. Každý kúsok cesta rozvaľkajte na tenkú placku a uložte na plech vyložený papierom na pečenie. Navrstvite plnku, pridajte kolieska klobásy a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Na 100 gramov cestovín dáme do hrnca asi jeden liter vody.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa