Syrové fašírky45

Syrové fašírky

Suroviny

  • 2 syry s bielou plesňou
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc jemných ovsených vločiek
  • 1 lyžica vegety
  • 1 menšia
  • klobása alebo párok
  • soľ
  • múka
  • vajce a strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Syr postrúhame a pridáme k nemu vajcia, ovsené vločky, vegetu a soľ. Klobásu alebo párky najemno pomelieme a vmiešame do masy. Z pripravenej zmesi formujeme malé fašírky, ktoré obalíme v trojobale a v horúcom oleji vypražíme. Fašírky podávame so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa