Syrová roláda45

Syrová roláda

Suroviny

  • cca 35 dkg syru eidam 45% v kuse
  • 15 dkg šunky
  • 20 dkg diétnej salámy v celku
  • 1/8 masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 kocky syrokrému
  • 2 vajíčka uvarené na tvrdo
  • soľ
  • pažitka alebo petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tvrdý syr dáme do mikroténového sáčku a ponoríme do vriacej vody na cca 15 minút. Zmäknutý, vláčny syr rozvaľkáme na doske, na ktorej je rozvinutý alobal do tvaru obdĺžnika. Syrokrémy rozmiešame s maslom, vajciami, na kocky pokrájanou diétnou salámou, podľa chuti soľou, pažitkou a cibuľou - všetko nadrobno pokrájané.

Na rozvaľkaný syr poukladáme na plátky nakrájanú šunku, rozotrieme naň syrokrémovú zmes a zvinieme do závitu pomocou alobalu, do ktorého je roláda zabalená, aby sa nevysušila. Opatrne prenesieme do chladničky a necháme stuhnúť. Podávame ako studené predjedlo s pečivom alebo ako prílohu k šalátom.

Autor: Kornélia Olejníkova

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa