Syrová cesnačka30

Syrová cesnačka

Suroviny

  • 50 g masla
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 petržlen
  • polovicu buľvy zeleru
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 zemiaky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • drvenú rascu podľa chuti
  • 2 celé vajcia
  • 150 g nastrúhaného syra soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mrkvu, petržlen a zeler očistite, nastrúhajte na hrubšie rezančeky a opečte na masle. Prilejte horúci vývar a keď začne vrieť, pridajte na kocky nakrájané očistené zemiaky, soľ, korenie a rascu. Zeleninu uvarte domäkka.  Potom do polievky pridajte prelisované strúčiky cesnaku a vylejte rozšľahané vajcia, ktoré ešte v hrnci rozmiešajte vidličkou. Hotovú cesnačku posypte na tanieri strúhaným syrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa