Sviečkovica plnená karotkou45

Sviečkovica plnená karotkou

Suroviny

  • 500 g sviečkovice
  • 4 menšie karotky
  • 1 petržlen
  • zelená časť póru
  • vetvička rozmarínu
  • za hrsť nasekaných arašidov
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie a mleté čili
  • maslo a olivový olej
  • opekané zemiaky ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso opláchnite, osušte, odrežte prípadný tuk a odblaňte. Ostrým dlhým nožom urobte po dĺžke do stredu širší zárez. Očistite karotku, petržlen a pór. Z petržlenu odrežte dva rovnako veľké hranolčeky a z póru odrežte zo stredu rovnako dlhé zelené časti. Do sviečkovice vtlačte mrkvu, petržlen a pór. Posypte ju soľou, čerstvo pomletým korením a mletým čili.

Na panvici rozpáľte maslo a sviečkovicu opečte zo všetkých strán. Potom ju preložte do pekáča, zlejte výpek a podlejte trochou vody. Navrch položte vetvičku rozmarínu. Pečte prikryté v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút. Po upečení nechajte plnenú sviečkovicu odpočinúť na drevenej doske. Obaľte ju v nasekaných arašidoch zmiešaných s petržlenovou vňaťou. Krátko opečte na olivovom oleji. Po miernom vychladnutí ju nakrájajte šikmými rezmi asi na 2 cm hrubé plátky. Podávajte s malými opekanými zemiakmi obalenými v nasekanej petržlenovej vňati.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa