Sviečkovica na ihle s ryžou45

Sviečkovica na ihle s ryžou

Suroviny

  • 400 g hovädzej sviečkovice
  • 100 g údenej slaniny
  • 8 malých tvrdých rajčiakov
  • 200 g ryže
  • 3/4 l horúceho vývaru z mäsa
  • 4 malé cibule
  • 200 g masla
  • mletá červená sladká paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umytú ryžu udusíme vo vývare. Cibuľu olúpeme a niekoľko minút povaríme v posolenej vode. Mäso a slaninu pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu rozkrájame na polovičky. Napichujeme na ihly striedavo rajčiak, slaninu, mäso, cibuľu, mäso...Končíme rajčiakom. Všetko potrieme maslom a vložíme na gril. Hotové posolíme, okoreníme a podávame s ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa