Šunkovo-karfiolová nátierka15

Šunkovo-karfiolová nátierka

Suroviny

  • 200 g šunky
  • 200 g uvareného karfiolu
  • 1 malú červenú cibuľu
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice nakladaného zeleného korenia
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šunku a karfiol rozmixujte najemno. Zmiešajte s korením, nasekanou cibuľkou, pridajte majonézu a dochuťte soľou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa