Šunkovo-broskyňové chuťovky30

Šunkovo-broskyňové chuťovky

Suroviny

  • 4 plátky šunky (1=cca 175 g)
  • Broskyňová omáčka:
  • 250 g vykôstkovaných a pokrájaných čerstvých broskýň
  • 1 limeta
  • 2 ČL jemne pokrájaného ďumbieru
  • 2 ČL medu
  • 2 PL olivového oleja
  • 4 nasekané jarné cibuľky
  • morská soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na panvici rozohrejeme olej a postupne opekáme plátky šunky. Každú stranu 4 minúty. Opečené plátky udržujeme v teple. V miske zmiešame broskyne, limetovú šťavu, kôru, ďumbier, med a olivový olej. Vidličkou zmes roztlačíme. Pridáme jarné cibuľky, soľ a všetko dobre premiešame. Opečenú šunku podávame teplú s broskyňovou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa