Šunkové rožteky45

Šunkové rožteky

Suroviny

  • 300 g lístkového cesta
  • Na plnka:
  • 200 g šampiňónov
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 250 g šunky
  • vegetu
  • na potretie - žĺtok a trošku mlieka

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šampiňóny a cibuľu pokrájame, polovicu šunky pokrájame na kocky a odkryté dusíme na oleji približne päť minút. Necháme vychladnúť. Pridáme soľ, korenie a trošku vegety. Lístkové cesto rozvaľkáme, rozrežeme na 5 štvorcov a tie ešte prekrojíme na trojuholníky. Na každý položíme plátok šunky aby pokryl cesto, kopček šampiňónovej masy a zrolujeme. Rožteky poukladáme na vymastený pekáč, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s mliekom. V mikrovlnej rúre pečieme pri 200 stupňoch Celzia asi 15 minút, vo vyhriatej elektrickej alebo plynovej dlhšie, do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa