Šunkové rožky45

Šunkové rožky

Suroviny

  • 250 g lístkového cesta
  • na plnku: 150 g šampiňónov
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 g šunky
  • vegetu
  • žĺtok a mlieko na potretie

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šampiňóny a cibuľu pokrájame, polovicu šunky pokrájame na kocky a odkryté dusíme na oleji približne päť minút. Necháme vychladnúť. Pridáme soľ, korenie a trošku vegety. Lístkové cesto rozvaľkáme, rozrežeme na 5 štvorcov a tie ešte prekrojíme na trojuholníky. Na každý položíme plátok šunky aby pokryl cesto, kopček šampiňónovej masy a zrolujeme. Rožteky poukladáme na vymastený pekáč, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s mliekom. Pečieme do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak vložíme do mlieka chrenový list, mlieko neskysne a zostane sladké aj niekoľko dní.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa