Šunková nátierka s jablkom15

Šunková nátierka s jablkom

Suroviny

  • 1 malé jablko
  • 1 lyžica oleja
  • 30 g šunky
  • 120 g bravčovej masti
  • 3 lyžice opečenej cibule
  • malá viazaničku pažítky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Jablko umyjeme, osušíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. V panvici rozohrejeme olej, šunku nakrájanú na kocky na ňom opečieme do chrumkava. Vyberieme na kuchynský papier, aby sme ju zbavili tuku. Do panvice, kde sme opiekli šunku, dáme jablko nakrájané na kocky a na miernom ohni ho dusíme 2 až 3 minúty.

Vyberieme z oleja, tiež dáme na kuchynský papier a necháme vychladnúť. Na tuku opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Tiež ju necháme vychladnúť. Masť, cibuľu a jablko zmiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pažítku nadrobno nakrájame. Nátierku podávame s čiernym chlebom, ktorý posypeme pažítkou a opečenou šunkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa