Stvorené na silvestrovskú párty: Minižemličky s mäsovými guľkami45

Stvorené na silvestrovskú párty: Minižemličky s mäsovými guľkami

Suroviny

  • Žemličky: 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 200 ml vlažného mlieka
  • pol balíčka sušeného droždia
  • 1 vajce
  • soľ
  • Mäsové guľky: 650 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • 1 vajce
  • mleté farebné korenie
  • morská soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do hladkej múky pridajte mlieko, cukor, droždie, vajce a soľ. Vypracujte cesto a odložte ho na teplé miesto vykysnúť. Z cesta vytvarujte bochníčky, rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vyšľahaným vajcom a pečte 25 minút v predhriatej rúre na 180 stupňoch Celzia. V miske premiešajte mäso s horčicou, vajcom čerstvo pomletým korením a so soľou. Z ochuteného mäsa vytvarujte guľky a uložte na podnos, zakryte fóliou a nechajte v chlade asi 30 minút. Na grile alebo v panvici na rozpálenom oleji guľky opečte dochrumkava. Žemličky rozrežte, potrite francúzskou horčicou, položte list šalátu, mäsovú guľku a zakryte vrchnou časťou žemle. Zafixujte špáradlom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa